//Positiever door dankbaarheid

Positiever door dankbaarheid

By |2018-07-14T16:53:59+00:00mei 30th, 2018|Gratis tool|0 Comments

Wist je dat je door dankbaarheid gelukkig wordt?
En wist je dat je dit eigenlijk al heel snel kunt toepassen?

Maar hoe werkt dat dan precies?

Ken je dat spreekwoord nog?
“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”

Als je niet dankbaar bent voor de dingen die je hebt, dan zal je ook niet grotere dingen ervaren. Sonja Lyubomirksy, Professor aan Stanford University heeft hier onderzoek naar gedaan en het blijkt dat dankbaarheid allerlei positieve effecten heeft. Uit dit onderzoek kwam ook dat mensen die op regelmatige basis hun dankbaarheid uiten gelukkiger zijn.

Wat is dankbaarheid?

Ja leuk Lies, dat dankbaarheid. Maar wat is dat dan? Ik zeg toch ook gewoon ‘dankjewel’ als ik iets krijg, maar gelukkiger voel ik me niet daardoor.

Voor iedereen is dankbaarheid weer anders. Het is iets waarderen, iets van de positieve kant bekijken, verbazing of iemand bedanken. Het is ook dingen zien die voor de een vanzelfsprekend zullen zijn, maar voor de ander niet. Zo kan ik bijvoorbeeld onwijs genieten en dankbaar zijn voor een mooie zon. Voor de een is dit zo vanzelfsprekend, maar voor mij is dit echt even een genietmomentje.
Dankbaarheid is ook een vorm van mindfulness en een manier om om te gaan met dingen in het leven.

Het grappige is dat ik hier nooit zo vaak bij stil stond, tot kortgeleden. Iemand zei tegen mij ‘jullie (mijn moeder, broertje en ik) zijn altijd zo dankbaar voor de dingen die ze krijgen of de dingen die jullie overkomt’. En toen dacht ik bij mijzelf, ja dat is eigenlijk wel waar.

Dankbaarheid is dus echt niet iets wat je alleen uit als je iets krijgt, zoals een cadeautje. Het kan zich ook uiten in een goed gesprek met iemand, dat je ergens door geïnspireerd wordt of een mooie natuur.

lisa van heusden happiness coach

Wat kan dankbaarheid voor jou doen?

Dankbaarheid kan je door stress of verdriet heen helpen. Door te kijken wat er wel goed is en hierop te focussen. Daardoor kan je je snel aanpassen en wordt de verdriet draagbaarder. Mensen die dankbaar zijn, zijn eerder geneigd anderen te helpen. Hierdoor creëer je een liefdevolle omgeving om je heen. En zal je die hulp terug krijgen wanneer jij het nodig hebt.
Door dankbaarheid kan je veel meer genieten van de dingen die je meemaakt in je leven.
Het kan je zelfvertrouwen vergroten. Doordat je dankbaar bent voor de dingen die mensen voor jou doen of voor jou over hebben, voel je je meer de moeite waard.
Toon eens je dankbaarheid aan de vrienden die je hebt. Op die manier word je band met hen nog sterker.

Mensen vergelijken zich met elkaar. Daar kunnen we niks aan doen, dat is gewoon zo. Daar ben je mens voor zullen we dan maar zeggen.
Maar dankbaarheid kan hier wel bij helpen. Als je dankbaar bent voor de dingen die je hebt, kan je je ook minder vergelijken met anderen.

Ben je al overtuigd?

Je kan het heel snel en gemakkelijk toepassen!
En ik heb het nog makkelijker voor je gemaakt.

Klik op onderstaande link om het gratis werkboek te downloaden !

Ik wil dat gratis werkboek!

About the Author: