Over Lisa2019-07-04T05:59:20+00:00

HOI, IK BEN LISA

Ik begeleid gemotiveerde jong volwassenen met rouw en verliesverwerking en alles wat daar bij komt kijken. Zo’n ervaring is namelijk niet niks en kan een grote impact op je achterlaten. Samen gaan we aan de slag en maken we een persoonlijk plan zodat ook jij weer alles uit het leven kan halen wat erin zit.

Ik heb niet alleen de theoretische achtergrond vanuit mijn opleiding en aanvullende trainingen, maar dit is mijn verhaal:

MIJN VERHAAL

Lisa van HeusdenLisa van Heusden

Ik was 17, een puber in haar eindexamens en klaar voor de volgende stap, studeren.

Ik stond voor een paar pittige keuzes maar 1 ding overheerste alles. Mijn vader was ongeneeslijk ziek en ik moest afscheid nemen van mijn maatje.

“De gebeurtenis in mijn leven die alles veranderde.”

Ik kwam thuis, mijn fiets was voor de zoveelste keer gestolen en een beetje angstig belde ik mijn moeder op. ‘niet schrikken Lies’, hoorde ik mijn moeder zeggen. ‘Maar papa en ik zitten in het ziekenhuis’.
De rollercoaster van ziekenhuis bezoeken, onzekerheid en grote veranderingen begon.

Ik wilde sterk zijn. Ik wilde doorgaan zoals ik dat had gepland, mijn eindexamens halen en gaan studeren. Maar eigenlijk voelde ik mij eenzaam en verlaten.

Een paar jaar later kwam bij mij het besef pas. Het besef dat ik had geleefd naar de voor mijn idee verwachtingen van anderen. Ik was mijzelf kwijt geraakt en de passie en energie in het leven was ik kwijt. De eerste keuze die ik weer voor mijzelf heb genomen is om een half jaar op stage te gaan in San Francisco. Weg van die veilige omgeving, en weg van al mijn sociale contacten.

“Ik ging het roer omgooien.”

Waar geniet ik nou echt van?
Waar krijg ik energie van?
Wat wil ik bereiken?

Vandaag de dag kan ik zeggen dat ik optimaal geniet van mijn leven en de juiste keuzes voor mijzelf kan maken hoe eng sommige ook zijn.

Ik wil anderen hiermee helpen, omdat ik bij mijzelf heb gemerkt hoeveel het mij gebracht heeft. Ik kan weer intens genieten van mooie momenten. Ik heb weer energie om de dingen te doen die ik wil doen. En doordat ik lekker in mijn vel zit, heeft dat ook invloed op mijn omgeving. Alles gaat makkelijker.

“Ik geloof dat jij ook je eigen geluk kan creëren.”

Die impact die dat heeft op jouw leven is immens. Je kan je dromen bereiken. Je gaat je eigen leven leiden. In plaats van dat dagen lang duren, vliegt de tijd voorbij. Je ziet er niet meer tegenop, maar geniet van elk moment.

lisa van heusden