Die comfortzone… Hartstikke fijn dat vertrouwde gevoel en veilige omgeving. Maar wat saai! Ik merkte onder andere, als heel veel andere mensen met mij, dat ik terecht kwam in de sleur. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de onzekerheid die ik op dat moment voelde en eigenlijk niet zo goed wist wat ik nou met mijn leven wilde.

Wat gebeurt er als je out of je comfortzone gaat?
→ Je krijgt opnieuw het gevoel dat je leeft
→ Je zelfvertrouwen groeit
→ Je zelfbeeld neemt toe
→ Je humeur verbeterd
→ Je voelt je FANTASTISCH!

1. Doe een activiteit die je nog niet eerder gedaan hebt
Dit kan van alles zijn, een yoga lesje, suppen, schilderen, zangles, naailes, kookworkshop, kickboksen. Doe eens iets anders dan normaal, ga er even op uit en ga verder dan alleen een uitje naar de bios. Zo ben ik gaan hiken naar de top van een waterval, heb ik een ski-les genomen en ben ik alleen uiteten geweest. Allemaal dingen die ik nog nooit eerder had gedaan, wat ik misschien van te voren eng vond, of ik was er nieuwsgierig naar. Dit jaar wil ik hier gaan suppen op het Spaarne in Haarlem.

2. Ga er alleen op uit
Bovenstaande kan je natuurlijk ook alleen doen. Maar ga er echt eens even helemaal alleen op uit! Ga alleen op vakantie bijvoorbeeld, of begin met een nachtje weg. Weg van je veilige en vertrouwde omgeving en op jezelf aangewezen zijn. Op het begin zal dit een beetje ongemakkelijk voelen, maar uiteindelijk merk je dat je er persoonlijk door groeit.

3. Ga offline voor twee dagen
Deze ga ik zelf binnenkort ook weer eens proberen! Even twee dagen geen internet. Geen afleidingen. Zo gun je jezelf, je gedachten ook echt even rust. Je hoeft niet overal van op de hoogte te zijn, en na de 5e keer facebook doorscrollen ben je er eigenlijk ook wel een beetje klaar mee, toch?

4. Overwin een angst
Waar ben je nou echt bang voor? Spinnen? Alleen naar een sociale gelegenheid gaan? Het hoeft niet meteen groot te zijn, maar probeer eens een angst te overwinnen. Zodra je het geprobeerd hebt geeft het je super veel voldoening. Gelukt of niet, je hebt het geprobeerd, je bent weer een stap verder en de volgende keer lukt het misschien wel. Je bent sowieso weer een stukje verder dan als je het helemaal niet geprobeerd had.

5. Leer nieuwe dingen
Ga bijvoorbeeld een cursus volgen, leer een nieuwe taal of volg een training. Afgelopen jaar heb ik een training over mindfullness gevolgd, daar heb ik weer nieuwe manieren geleerd hoe ik mijn gedachten kan ordenen.

6. Verander iets voor de lange termijn
Heb je het gevoel dat je in een sleur zit, kijk dan naar de gewoonten in je leven iets wat continu hetzelfde is. Verander dat! Probeer vroeger op te staan ’s ochtends, start je dag met een wandeling, ga mediteren, probeer elke dag een gesprek te voeren met iemand die je niet kent in de supermarkt bijvoorbeeld. En ga zo maar verder, tal van opties!

Note: soms kost het tijd. Geen paniek, wees geduldig, niks is onmogelijk!

Ik ben echt super voorstander van uit je comfortzone gaan!
Maar dat wist je denk ik al. Vind je het toch moeilijk?
Dan kan je altijd contact met me opnemen.
Of ben je ook voorstander met leuke ervaringen? Ik hoor ze graag!

Wil je nog meer inspiratie om out of your comfortzone te gaan?
Volg me dan op instagram!

lisa van heusden

Dit vind je misschien ook interessant:
>> De balans behouden in het dagelijks leven
>> Positiever door dankbaarheid
>> Rouw: Hoe lang duurt dat?