//3x Anti-stress tips bij verhuizen

3x Anti-stress tips bij verhuizen

By |2019-03-31T10:24:39+00:00april 10th, 2019|Tips|0 Comments

Het ervaren van stress kan in veel verschillende situaties voorkomen. Een van die situaties is als je gaat verhuizen. Hoe kan je zo goed mogelijk met deze stress omgaan? Coco van Anoniem Jezelf deelt haar 3 tips! Natuurlijk kan je eventueel deze tips ook bij een andere situatie toepassen.

Een huis kopen, inpakken en verhuizen. Alles opnieuw uitpakken en herinrichten. Hierdoor krijg ik angst, want ik voel zoveel onzekerheden. Niet dat ik geen zelfvertrouwen heb, maar ik ben iemand die graag weet wat er in de toekomst staat te gebeuren.

Ik ga piekeren over wat ik eerst moet inpakken. Wat kan er al ingepakt worden en is dus niet meer nodig? Wat is van waarde en wat niet? Kan ik dat verkopen? Dit zijn vragen die me ‘s nachts wakker houden.
Je gaat opruimen en gooit van alles weg, zal ik het niet gaan missen? Welke zaken dragen herinneringen en welke prullen zijn het kostbaarste? Hoe zal ik onze nieuwe slaapkamers gaan inrichten? Zal alles wel goed passen? Zal ik tegen het einde van dit jaar gezellig een kerstboom kunnen plaatsen?

Snap je mijn bedenkingen en twijfels?
Ik wil niet teveel nadenken, en moet meer mijn gevoel volgen. Daarop vertrouwen en ook bouwen op de hulp van mijn omgeving.
Daarom hier drie tips die voor jullie handig kunnen zijn!

Tip 1. Blijf rustig, vergeet niet te ontspannen.
Kopen en verhuizen. Het kan veel stress brengen op verschillende vlakken. Niet alleen het inpakken, maar ook financieel. Zaken die je de tijd moet geven, waarbij geduld nodig is.
“Ik zou alles van vandaag op morgen al in orde willen hebben, maar zo snel gaat dat allemaal niet.”
Rustig blijven, stap voor stap doen wat je al kan. Maar vooral ook jezelf niet vergeten: ga eens lekker op de bank zitten voor een film met popcorn, wandelen in de buitenlucht zon of uitgebreid ontbijten met een vriendin. Dat geeft je weer nieuwe frisse energie!

Tip 2. Georganiseerd en ordelijk, maak een plan!
Gebruik een checklist, afvinklijstjes of een to – do plan. Niet alleen in je hoofd, schrijf het echt eens op papier. Georganiseerd te werk gaan kan je rust geven. Het zal je hoofd leegmaken en je meer duidelijkheid geven.
Ook voor het ordenen en eventueel dingen weggooien kan je jezelf vragen stellen zoals: gebruikte ik dit verleden jaar? Welke waarde heeft dit voor mij? Kan ik dit aan een goed doel schenken? Gooi ook niet teveel zomaar in de vuilnisbak, andere mensen of organisaties kunnen er nog iets aan hebben.

Tip 3. Aanvaard de juiste hulp van anderen.
Ga in je omgeving op zoek naar de juiste hulp, mensen die je kan vertrouwen, die zich aan hun woord houden. Waar je echt iets aan hebt, waardoor het verhuizen soepeler en sneller kan gaan. En aanvaard deze hulp ook. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Vaak willen we dingen alleen doen, of voelen we ons bezwaard om hulp aan anderen te vragen. Maar dat is ook waar vrienden voor zijn toch? Elkaar helpen.

En onthoud: Van een huis maak je zelf een thuis!

Ook al staan er nog in elke hoek van de kamer kartonnen dozen, en moet je nog uitpakken en verven. Van een huis kan alleen jij een echte warme thuis maken!
Zoek voor jezelf uit hoe jij dat het beste kan waarmaken. Vind je de slaapkamer en je ontbijtkamer het belangrijkste? Ga daar dan eerst mee aan de slag. Een mooi tafellaken en een kaarsje voor ’s avonds bij de pizza, kan ook al heel wat betekenen.

“Luister naar je verstand, maar leg ook eens je oor bij je hart!”

Liefs, Coco

Wil je nog meer tips? Hier nog wat handige artikelen:
>> 5 tips hoe je om kan gaan met stress
>> Hoe houdt je de balans in het dagelijks leven?
>> Of boek een gratis Happiness Call

About the Author: